Asa a inceput povestea noastra ...


Povestea a inceput in sufletul fiecaruia dintre noi... Iar muzica este insasi o parte din viata noastra. Am ales sa ne manifestam dragostea fata de muzica punand in scena proiectul nostru de suflet numit Avantis.


La aceasta bucurie s-au alaturat artisti sensibili si creativi, caracterizati prin pasiune si daruire: Cristi - clape, voce; Cristina - voce; Iulian - trompeta; Rafaela - voce, Ionut - chitara bas, Paul- clape.



"Muzica – o roua a artei"


Vasile Ghica



Membrii formatiei



Cristian
Acordeon, claviaturi, voce

Descoperindu-mi pasiunea pentru cantec am urmat cursurile Scolii de muzica din Roman, sectia vioara, iar mai tarziu marea dragoste, pianul, imi indreapta pasii catre Scoala Populara de Arte din Iasi. Am inceput activitatea in acest domeniu inca din 1992, pe parcursul anilor avand ocazia sa colaborez cu mai multe formatii si solisti renumiti din Moldova. Ascensiunea pe plan profesional si experienta mi-au dat posibilitatea sa imi indeplinesc un vis. Asa a aparut Formatia Avantis.

Cristina
Voce

Prima mea alegere a fost muzica, domeniu in care activez de peste doua decenii, urmand cursurile Liceului de Arte "Octav Bancila" Iasi, sectiile pian si canto, apoi cursurile Universitatii de Arte "George Enescu" Iasi, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru. Am experimentat toate genurile muzicale reprezentative, de la rigoarea pe care o presupune scoala de canto clasic, domeniu in care si activez, pana la libertatea emotionala pe care o ofera cu generozitate jazz-ul.

Paul
Claviaturi

Viata mi-a daruit experiente valoroase, ca niste game ce se adaugau, intr-o ordine fireasca, alcatuind o simfonie. Prima gama am parcurs-o la Liceul de Arta „Stefan Luchian” din Botosani, acompaniat de jazzistica trombonului, dar si de intelepciunea temperata a pianului. O altă gama importanta am descoperit-o la Universitatea de Arte din Iasi, unde am invatat sa-i invat si pe altii ca intotdeauna poti invata de la altii. Constient de valoarea clipei si a conjuncturii ce poate uni sufletele gemene, ca un solist al propriei sorti, mă regăsesc printre profesionisti ai sunetului, daruiti muzicii, daruiti oamenilor.


 

Iulian
Trompeta

Dragostea fata de cantecul popular  o mostenesc de la strabunicul meu si de la tatal meu care mi-au transmis dibacia de a canta la trompeta. Astfel, am urmat Liceul de Arta din Suceava, unde am avut ca mentor pe Cristi Ruscior. Am absolvit Academia de Arte din Chisinau unde mi-am insusit si „slefuit” arta interpretativa de la mari maestri in domenul muzicii populare. Trompeta este unicul instrument prin care imi impart emotiile si sentimentele traite prin cantec.

Rafaela
Voce

Fiind crescuta intr-o familie de artisti plastici, am fost inca de mica introdusa in lumea artei. Pasiunea pentru muzica am descoperit-o insa mai tarziu. Am urmat cursurile de canto de la Palatul Copiilor, timp in care am participat la numeroase festivaluri si concursuri nationale dar si internationale. In prezent sunt studenta la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Formatia Avantis, imi ofera posibilitatea de a-mi continua pasiunea pentru muzica intr-un mediu vesel si plin de profesionalism.

Ionut
Chitara bas

Muzica este cea care imi implineste nazuintele, completand intr-un mod nebanuit sfera mea de activitate. Chitara bas, instrumentul la care cant, are un dublu rol intr-un ansamblu de instrumentisti, el asigurand simultan sectia ritmica si fundamentarea armonica. Acesta este precum fundaţia unei construcţii, invizibila, dar esenţiala in existenta unei cladiri. M-am alaturat formatiei Avantis in incercarea de a dezvolta noi sonoritati, de a aduce o culoare inedita tabloului pe care il alcatuieste din impletirea talentelor muzicale ale membrilor sai.